2016. december 9., péntek

Hasonlóságok a németben és az angolban



Ha tudsz már angolul, és mellé szeretnél elsajátítani egy új nyelvet, azt ajánljuk, hogy válaszd a németet. Hogy miért? Azért, mert a szókincsük igen hasonló. Lásd például az almát, mely angolul apple, németül pedig der Apfel. Vagy a barát szót, mely németül der Freund, angolul pedig friend. Ebből kiindulva, ha az angol szavakat már ismered, a német szavakkal is könnyen meg fogsz barátkozni. Persze előfordul néha az is, hogy egy nagyon hasonló, vagy szinte ugyanolyan szó teljesen mást jelent: a gift angolul ajándék, a der Gift németül méreg. A become angolul válik valamivé, bekommen németül kapni valamit.


A két nyelv közötti hasonlóságokra és különbségekre hívja fel a figyelmedet egy jó nyelvtanár. Természetesen sok olyan szóval, szóösszetétellel fogsz találkozni, melyekkel ezelőtt még soha. A német nyelv izgalmas és különleges, ezért is szeretjük annyira.

Nálunk gyakorlott tanárok várnak, akik felsőfokon beszélnek angolul is, hogy sokkal könnyebb legyen a tanulás, így tanulhatsz németül akár angol összekötő nyelvvel is!
Jelentkezz hozzánk!